Pust ut i Jardin Majorelle

Etter en bedre lunsj på Foquet’s er vi klare for flere opplevelser. Turen går med taxi til Rue Yves Saint Laurent.

Jardin Majorelle (Majorelle-hagen) er neste stopp.

Kunstmaleren Jacques Majorelle, opprinnelig fra Frankrike, kjøpte i 1924 et landområde i Marrakech. Hans mest kjente verk er ikke et maleri, men nettopp Majorelle-hagen. Gjennom flere tiår samlet han planter og bygde møysommelig opp denne fantastisk hagen som representerer hele fem kontinenter. I 1947 ble hagen åpnet for publikum og har vært åpen siden. Kunstneren døde tidlig på sekstitallet, og cirka 20 år senere ble hagen kjøpt og restaurert av Yves Saint Laurent og Pierre Berge. De donerte hagen til Stiftelsen Pierre Berge – YSL for å sikre hagens eksistens for fremtiden.

 

Når vi kommer inn i hagen er det som om vi plutselig er i en annen verden. På utsiden er fortsatt den hektiske byen, men her inne er det nesten som en slags meditativ ro har senket seg. Fuglekvitter, svalende skygger fra de tropiske trærne og et plantehav som selv jeg med antigrønne fingre får med meg.

Det som gjør hele hagen så fasinerende er de flislagte, røde gangveiene med blomsterkrukker i knall oransje, gult og blått langs sidene. De knallblå søylene som danner en mektig pergola, vannliljedammen, museumsbygget – også i knallblått. Det er intenst, fargerikt og vakkert. Får rett og slett energi av å være her, men samtidig er det avslappende. Merkelig.

Vi rusler rundt i hagen en times tid. Akkurat passe lang pustepause før vi igjen kaster oss ut i bylivet. Denne gangen med hest og kjerre.

Hesteskyss kan anbefales. Du kommer tett på gatelivet samtidig som det er naturlig aircondition...

 

- Alt i orden bak der? Hestekusken vår kunne det med service...

Fakta

Webside: Jardin Majorelle
Hesteskyss finner du i sør-vestre hjørne av Djemaa el Fna og ved Koutoubia-hagen (rett ved Mamounia hotel hvor Petter Stordalen giftet seg). Utenfor medinaen finner du dem også i sørenden av Place de la Liberte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>