Lang dags ferd mot Nilen

Fargerik beduinjente

Endelig! Nå ER jeg virkelig her – på Nilen. Verdens lengste elv, eller nest lengst etter Amazonas. De lærde er visst ikke helt enige, men det spiller ingen rolle. Faktum er at jeg sitter her på soldekket med utsikt over til Kongenes dal hvor silhuettene av bergene lyses opp i sene kveldstimer. Kjenner at dette rett og slett er ganske spesielt. Er på grensen til å bli andektig, men hodet er ikke klart for ytterligere filosofiske vendinger akkurat nå. For med avreise Jevnaker kl 04.00 og ankomst Luxor klokken 21.00 ble det visst en lang dag, men transportetapper kommer du noen ganger ikke utenom om du vil ha gode opplevelser. Siste etappe gikk med buss fra Hurghada til Luxor og var hovedsakelig gjennom ørkenlandskap. Vi tok en liten pit-stopp halvveis, og der så det jammen ut til at vi var ventet. En liten bondegård tok imot oss når vi steg ut av bussen. Beduinkvinner med sine barn, esler og geiter. Fargerike og søte, men ikke spesielt høflige. De små har tydeligvis lært seg hvordan de skal få penger fra turister. “money, money, money”, sier de mens de strekker frem hendene i håp om å få noen slanter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vel fremme i Luxor og båten” Nile Empress”, inntar vi et bedre måltid omgitt av morsomme og hjelpsomme ansatte. Hyggelige medreisende og litt vin gjør også susen. Her tror jeg det blir godt å være den kommende uken. Det er nå det begynner. Eventyret på Nilen. I morgen går turen til Karnak– og Luxortemplene. Og med en tjuvtitt på sistnevnte idet vi passerte tempelet i kveld, er forventningene høye.

Må forresten si at Tine, vår TEMA-guide, er et oppkomme av kunnskap om Egypt. Så er hun da også egyptolog, type engasjerende.

Rett og slett mange trivelige folk her. Ikke minst sjefen sjøl, Mohammed.  Han installerte sitt private, mobile bredbånd på min bærbare pc slik at jeg får nettilgang. Takket være han er det derfor mulig for meg å blogge. Service kaller jeg slikt.

Takket være sjefen på båten, Mohammed, kommer jeg meg på nett :-)

Er det noen av dere som har vært i Karnak- og Luxor templene? Hadde vært interessant å høre om deres opplevelser…

 

9 Responses to Lang dags ferd mot Nilen

 1. Høres ut som en super start W. Jeg har aldri vært der nede i det hele tatt, men kjenner at jeg godt kunne tenkt meg en tur. Kos deg ;) Klem Renate

  Renate Helen Øen 27/10/2011 at 04:19 Reply
  • Her koser vi oss på harde livet :-) Anbefales!

   mamatwiga 29/10/2011 at 07:41 Reply
 2. PS Flott blogg!

  Renate Helen Øen 27/10/2011 at 04:20 Reply
 3. Dette er deilig å lese om ved morgenkaffen:)

  Tone 27/10/2011 at 06:41 Reply
 4. Flott begynnelse, Wenche. Du har mye spennende foran deg! Forresten er de lærde stort sett enige – du ER på verdens lengste elv. Amazonas er verdens *største* elv, målt i vannføring, men den er litt kortere enn Nilen.

  Svein 27/10/2011 at 09:22 Reply
  • Takk for det, Svein :-) Har vært avskåret fra omverden noen dager, men nå håper jeg bredbåndet funker som det skal slik at jeg får gitt lyd fra meg daglig.
   Har du vært i Egypt? Dersom ikke, så er jeg vel ganske overbevist om at dette er noe for deg ;-)

   mamatwiga 29/10/2011 at 06:59 Reply
   • Ja, har vært der et par ganger. Syklet Tel Aviv-Jerusalem-Dødehavet-Aqaba/Eilat inn i Egypt i 2006. Så var jeg i Cairo en uke i 2007 inkl. et altfor kort dagscruise på Nilen og så et par dagers badetur til Sharm-el Sheikh. Skulle gjerne ha sett de øvre delene også, så jeg følger bloggen din med interesse!

    Svein 29/10/2011 at 09:41 Reply
    • Øvre del anbefales, Svein. Spesielt Aswan er spesiell. Kombinasjonen av opplevelser og livet på soldekk er helt perfekt :-)

     mamatwiga 29/10/2011 at 15:03 Reply
 5. Å hva står på menyen om dagen da:) noen artige spesialiteter?

  Tone 31/10/2011 at 22:18 Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>