Moonwalking i Ville Vesten

Berit 163 cm når nye høyder

Berit 163 cm når nye høyder

Som en cupcake stiger den frem idet vi passerer 2000 moh. Og skylaget, som har skapt mange sukk og stønn nede i Puerto de la Cruz, forlates. Teide, Spanias høyeste fjell (3718 moh), troner plutselig majestetisk foran oss. Og FOR et fjell! Selv for ei som har høydeskrekk på nivå elleve (på en skala fra en til ti), kribler det etter å komme seg på toppen. Det er tross alt ingen som ikke har overlevd gondolturen opp til toppen, eller nesten toppen. De 200 siste meterne må du nemlig ta beina fatt. Men siden det bare er 100 personer pr. dag som får lov å ta turen, må det søkes (via nettet) for å få «time», og vi er for sent ute til å få tillatelse i denne omgang. Uansett er det ikke topptur som står på programmet i dag, men «vandring» som svenskene kaller det, i nasjonalparken Las Canadas del Teide.

Spanias høyeste fjell Teide, 3718 moh.

Spanias høyeste fjell Teide, 3718 moh.

Vi befinner oss 2100 moh. i et landskap vi valdresinger ikke har sett maken til. Valdresflya blir liksom ikke helt det samme…Øya Tenerife er en stor vulkan, og på denne befinner det seg flere andre vulkaner. Blant annet Teide, som visstnok er for en ungdom å regne. Dog er den verdens tredje største vulkan med sine 8000 meter, regnet fra topp til bunn (under havoverflaten). Du må til Hawaii for å finne de to største.

Den vulkanske aktiviteten har laget et merkelig og fascinerende landskap. Forestill deg en blanding av månelandskap med Ville Vesten. Det mangler bare at John Wayne kommer ridende.

Lavaformasjoner i alle tenkelige varianter. Ru, spisse og noen glatte. Høye og lave. Sort, rød og gulaktig.  Porøse, andre harde. Dottet med puter av margeritter (som dessverre ikke blomstrer nå) og små busker er det et syn som får hodet til å snurre rundt 360 grader i høyt tempo. Som små unger på tivoli snakker vi i munnen på hverandre og peker: «se på den!» «Oj, den var stilig!» «Og den!». Så om du tror at stein er kjedelig, da tar du feil.

Nahid og Berit tar en pust i bakken

Nahid og Berit tar en pust i bakken

Munter familie på tur

Munter familie på tur

Vandringsturen her ved foten av Teide går i lett terreng fra gondolbanen til paradoren. Åtte-ni kilometer i bedagelig tempo og med flere pauser gjør at turen er overkommelig for de aller fleste. Solen skinner, men noe særlig mer enn ti grader tror jeg ikke det er. Jeg dropper solkrem. Her gjør vi nemlig alt for å sikre oss de få solstrålene vi finner denne uken.

Vel fremme ved paradoren kommer after-ski-følelsen sigende når sprudledråper nytes i solveggen.

Velfortjent "After-ski" ved foten av Teide 2100 moh.

Velfortjent "After-ski" ved foten av Teide 2100 moh.

Det er forresten veldig hyggelig å traske rundt med TEMA-gjengen. Vi blir bedre og bedre kjent for hver dag som går. Nevnes kan vel også at min medbrakte «modell», Berit, stortrives i rollen, og tar nå på seg oppdrag for hele gruppen. Ingen tvil om at teaterdamer liker seg i rampelyset.

(Onsdag: Flaks at turen til Teide var i går og ikke i dag…Veiene var nemlig stengt i dag pga SNØ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>