Le Tobsil – marokkansk etargilde

Morrokcan salad - himmelske småretter

Det er siste kveld i Marrakech og vi har bestemt oss for å avslutte turen med et aldri så lite marokkansk etargilde.Valget faller på Le Tobsil. Ingen tilfeldighet, da Nicola og Julie har snakket både varmt og lenge om matopplevelsen de hadde her ved forrige besøk i byen.  Vi gleder oss.

Når fire feststemte damer tripper ut av drosjen blir vi møtt av en uniformkledd veiviser. Det er nemlig klin umulig å finne restauranten på egenhånd!! Han fører oss gjennom en labyrint av trange gater og jeg innser raskt at her må vi ha hjelp til å komme ut igjen også.

Etter noen minutter er vi fremme. Døren åpnes fra innsiden og vi blir hjertelig tatt imot av eieren, Christine Rio. Jeg føler meg nesten som en gammel venn som stikker innom på besøk. Vi plasseres ved et innbydende bord i “gårdsrommet”. Det er ikke så mange gjester denne kvelden, så alle sitter “ute”. Forrige gang Nicola og Julie var her, satt de opp på galleriet, men uansett hvor du sitter, er omgivelsene innbydende og overdådige.

Aperitiffen serveres. Vi er klare!

Som i de fleste marokkanske restaurantene i Marrakech er det ingen meny her. Noen ganger er det bare helt perfekt å ikke vite hva du skal spise. Avslappende, men samtidig spennende.

Første rett fyller hele bordet. 12-13 småretter, såkalt Morrocan salad, smaker himmelsk. Strengt tatt kunne vi avsluttet måltidet her om målet kun var å bli mett, men vi fortsetter.

Deretter går det slag i slag med pai, tagine med lam og kylling (tradisjonell nord afrikansk rett som er tilberedt i en steingodsgryte som heter tagine, derav navnet), couscous og til slutt dessert.

Min favoritt er helt klart alle smårettene vi fikk til forrett, og totalt sett får maten 4 av 5 mulige stjerner. Atmosfæren og omgivelsene er nesten magiske, om man da ser bort fra overdosen vi fikk av jingle-musikk fra de to musikerne som underholdt hele kvelden med et repertoar på fire låter…

Pris: Vi betalte 430 kroner (625 MAD) for hele måltidet inklusive aperitiff, en halv flaske vin, kaffe og jammen tror jeg det ble en limoncello også…

Vi forlater Le Tobsil enda litt blidere enn da vi kom. Nå gjelder det bare å finne veien tilbake…

Anbefales dersom du ønsker å spise et tradisjonelt marokkansk måltid i magiske omgivelser.

Fakta
Adresse: 22 Derb Abdellah Ben Hessaien, R’mila Bab Ksour
Telefon: 212 (0) 524 444 052
E-post: restobsil@yahoo.fr
web:
Reviews Tripadvisor:  Le Tobsil
Åpent: 19.30 – 23.00
Stengt: tirsdag
Kort: Visa og MasterCard

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>